Viktigt med kaffe på jobbet

Dricker du mycket kaffe på jobbet? Bra! Det sägs nämligen att kaffe både ökar koncentrationen och gör så vi lever längre. Men viktigt är att vi dricker rätt antal koppar per dag och även undviker att dricka kaffe direkt på morgonen – det kan nämligen få helt motsatt effekt.

Kaffe är det allra vanligaste vi dricker när vi är på jobbet. Men det är precis lika vanligt att kaffe på jobbet inte direkt är det bästa kaffe och det är riktigt synd. Kaffe under arbetsdagen har nämligen massor av positiva effekter såsom att man koncentrerar sig bättre och också blir gladare i sinnet. Men varför är det då så viktigt att kaffet på jobbet smakar bra? Sanningen är att den optimala tidpunkten för kaffedrickande inte är direkt när du vaknar – du ska vänta någon timme och när den timmen gått är du troligtvis just vid ditt skrivbord på arbetsplatsen.

Gott kaffe på jobbet är superviktigt

Att dricka morgonkaffe är en helt naturlig sak att göra under dygnets första vakna timmar. Men visste du att kaffedrickande på morgonen faktiskt inte är så bra? Det är något som till exempel Mitt Kök skriver om. Vad forskare har kommit fram till är nämligen att du inte får lika bra effekt av kaffet om du dricker det, det första du gör när du slår upp ögonen. Den optimala tidpunkten för kaffedrickande är i stället mellan 09.30 och 11.30 på förmiddagen, det är nämligen då som kaffet har bäst effekt. Och vart någonstans är du då? Troligtvis på jobbet! Och är kaffet alltid gott på jobbet? Tyvärr inte. Men det går faktiskt att dricka bra kaffe även här, så att man får samma mysiga känsla såsom man får på morgonen hemma i soffan. Det är genom att byta kaffeleverantör på kontoret och en kaffeleverantör som verkligen ger en det bästa kaffet man kan drick är Sweet Coffee och varför det är så går att läsa på deras hemsida http://sweetcoffee.se.

Du behöver inte drick dåligt kaffe på jobbet

Något som många tror är att kaffet man dricker på sin arbetsplats per automatik är äckligt. Men det stämmer inte. Med dagens moderna kaffemaskiner och kaffeautomater så kan kaffet rent av smaka bättre än vad det gör på caféer eller hemma. Vad Anna Nordström, som idag är specialkaffeansvarig på Löfbergs och tidigare har varit medlem i det svenska baristalandslaget dessutom, berättar för Aftonbladet är att allt handlar om hur man ställer in automaterna. Vilket är precis vad Sweet Coffee gör åt företag som väljer deras maskiner. Har man rätt inställningar blir kaffet godare och mer smakrikt. Hur maskinerna ställs i fabrik är det annorlunda med, och troligtvis är de inställningarna inte såsom kaffedrickarna vill ha det. Men det går som sagt att ändra på – och tur är väl det. Kaffet är trots allt den viktigaste drycken att dricka på jobbet, och då ska den även vara god!