När lokalen inte räcker till

Att bo på hotell är en härlig lyx som vi aldrig tackar nej till. Och varför skulle vi då tacka nej till att lämna iväg våra varor till ett hotell som kunde ta hand om dem? För, ibland blir det så att kontoret har platsbrist eller det skett något problem med det ordinarie lagret. Oavsett problem är det alltid skönt att veta att det finns platser att lämna ifrån sig sina produkter. Att hyra lager kan ni göra för enbart några produkter och kartonger till fullastade containrar. Och är du rädd för att dina produkter nu stå på ett osäkert ställ så skyddas dina varor av:

  • larmskydd
  • brandskydd
  • fuktskydd

Allt för att du ska kunna sova så gott som möjligt om nätterna och drömma och roligare saker.

Effektiv planlösning

Har du mängder av produkter så gäller det att tänka till både en och tre gången för att få det att funka så bra som möjligt. Ofta är det i början av ett företags liv som man inte kan beräkna ytan alldeles korrekt – eller har pengarna till att köpa ett stort lager att förvara leveranserna på. Man vill ju inte vinna guld i kategorin: ”årets fulaste kontor” som självaste Polisen fick ta emot. Men hur ska man då bära sig åt när man har en svajig start i början av ett långt och lönsamt företag? Jo, struktur och ordning är a och o. För om du inte har koll så kommer du ha kaos. Och ett kaos bland dina produkter leder till jobbiga inventeringar och svinn.  Se till att du har ett väl fungerande system inlagt i datorn där du kan kontrollera att varje produkt, eller att varje kategori, befinner sig på rätt plats. Och se även till att det finns plats för att ta in nya produkter då företaget kommer växa.

Att skapa goda och långsiktiga relationer med återförsäljare, lagerlokaler och liknande kan vara en god idé då det betyder att framtida kontakter kommer gå mycket smidigare till. Dock ska man alltid se till att vara sitt bästa jag bland människor som man jobbar med eller som man har kontakter med. För vem vet när dagen kommer då det smäller till och du snabbt behöver hitta ett lager att lämna över dina produkter till. Då kan det vara bra att de redan vet vem du är. Eller hur?