Låneföretagens hårda krav

Kreditgivaren tillämpar Konsumentverkets regelverk för konsumentfrågor. Vid godkännande av de allmänna villkoren samt beviljande av kreditansökan har kredittagaren ingått avtal med kreditgivaren, i vilken de allmänna villkoren utgör en väsentlig del.

Idag verkar många tro att vem som helst, hur som helst kan ta ett lån. Men som vilket företag som helst så följer de som lånar ut mindre summor också regelverk för utlåning av kredit. Även om det handlar om ett låneföretag som lånar ut mindre summor så stämmer inte detta. Du kan läsa om vilka villkor som gäller för ett sms lån hos Cashbar och samtidigt se vad som förväntas av dig när lånet ska betalas tillbaka. http://cashbar.se/ är lika noggrann som vilket annat låneinstitut på att konsumenten betalar tillbaka i tid och det finns inga svängrum för att missa en betalning bara för att de lånar ut en mindre summa. Med ett företag som Cashbar är det lika viktigt att bevilja lån som att berätta hur räntan omvandlas till pengar, samt vad som händer om man väljer att strunta i sin faktura.

faktura betalas

Regler som Cashbar följer

Det regelverks som de följer har mycket med konsumentfrågor att göra, det handlar om att den som lämnar in ansökan måste vara över 20 år, ha en fast inkomst som också blivit deklarerad i 2 år och dessutom skuldfri. De lånar alltså inte ut pengar till den som är aktuell hos kronofogden eller liknande. Många verkar tro att det är en barnlek att låna pengar snabbt, men reglerna finns till för konsumentens skull och den som inte kan betala tillbaka bör inte heller låna och bli ännu mer belastad. Låneföretaget kan också sträcka sig så långt att de föreslår ett längre lån till den som söker kredit om de anser detta vara nödvändigt, det är verkligen att ta ansvar för vem man lånar ut till och hur!