Dags för konferens?

Att gå på konferens är nog någonting de flesta arbetare gör minst en gång om året, och långt ifrån alla är nog bra. En konferens kan beskrivas som en större sammankomst, där man ska diskutera fram en förbättring för företaget. Man ska också umgås med sina kollegor och ibland är det även kunder eller andra externa gäster inblandade. Allting går ut på att lära sig mer om företaget, och utveckla arbetet till en ny nivå. Det är inte alls ovanligt att man under konferensen har en god middag, som kanske följs av några drinkar och eller ett uppträdande. Det är dock inte alla konferenser som slutar bra, utan istället utvecklas i en tråkig sittning då man väntar på att få gå hem. Och det är ju verkligen inte bra, och ingenting som företaget heller utvecklas av. Att göra konferensen rolig är någonting som gör att de som är där kommer att engagera sig bättre i vad som händer, och därmed känna en större lust att vara med i sammanhanget.  Frågan är bara, vad gör man för att konferensen ska bli rolig?

Här är några förslag:

  • Ta hjälp av en expert: Att ta hjälp av någon som kan det här med konferenser och arbetar regelbundet med det kommer att underlätta otroligt mycket för dig som ska ha hand om konferensen. En rekommendation är att kolla in vad www.konferens.nu erbjuder, då de fokuserar på enbart detta.
  •  Välj tillfälle: Att lägga en konferens i samband med någonting annat som är roligt gör ofta att deltagarna blir lite taggade och pirriga på vad som ska hända efter. De kommer då vara lättare för de att lyssna och ta in vad som sägs. Ett exempel är att köra konferens i samband med ett julbord. Det blir en matupplevelse och en fest, och självklart massvis med information och utveckling.
  • Välj ett bra ställe: Var man lägger konferensen påverkar självklart hur den kommer att tas emot. Att ha den på kontoret är till exempel en jättedålig idé, då det inte stimulerar deltagarna alls. Om man istället väljer ett spännande ställe, vilket blir en upplevelse, kommer det bli ett starkt minne hos alla som är med.